Zowmooj stalen deuren logo
Zakelijk Mijn offertes (0) 0164 745 798
27 januari 2022

Waarom een stalen deur?

Stalen binnendeuren zijn tegenwoordig veel gezien in interieurs. Dit omdat het een soort deur is die bij veel verschillende stijlen past en een echte eyecatcher is in een woning. Daarnaast zijn stalen deuren voor bijna alle soorten ruimtes geschikt.

Een deur die eruit ziet als een stalen deur hoeft niet per se van echt staal gemaakt te zijn. Regelmatig worden soortgelijke deuren van aluminium gemaakt, een lichter materiaal. Zowmooj maakt uitsluitend deuren van echt staal, waarom wij dit zo belangrijk vinden leggen we graag aan je uit.

De prijs van staal
De prijs van een stalen deur kan voor sommige mensen een reden zijn om te twijfelen. Stalen deuren zijn in het algemeen namelijk wat duurder dan deuren van een ander materiaal. Een van de redenen hiervoor is dat het maken van een stalen deur echt vakmanschap is. Een binnendeur van staal bestaat niet uit losse profielen maar wordt als één geheel aan elkaar gelast. Zo kan de deur precies gemaakt worden naar wens en zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Door het laswerk krijgt de deur ook een robuuste uitstraling maar behoudt zo toch het slanke profiel.

Het maken van zo’n deur is dus echte ambacht, dit maakt ook voor een deel het prijsverschil. Daarnaast is staal ook een enorm sterk materiaal. Het kan dus tegen meer dan een stootje en is daarom ook een duurzame keuze voor de lange termijn. Een stalen deur is dus een echte investering die zich in de jaren terug zal betalen.

Onderhoudsvrij
Een deur van staal is een simpele manier om je interieur een flinke upgrade te geven zonder veel werk. De deuren van Zowmooj worden geplaatst door vakmannen, hier heb je zelf dus geen omkijken naar. Verder heeft een stalen deur in de loop der jaren amper onderhoud nodig. Het enige wat je regelmatig kunt doen is de deur schoonmaken met een vochtige doek, zowel het glas als het frame. Heb je een scharnierdeur dan zal je eens in de vijf jaar de scharnieren moeten smeren. Verder heb je dus geen omkijken meer naar je stalen deur als deze eenmaal is geplaatst voor de mannen van Zowmooj.

Robuust gevoel
Een deur van echt staal herken je als je deze van dichterbij bekijkt of voelt. Een stalen deur ziet er niet alleen robuust uit maar voelt ook steviger aan. De lasnaden die je ziet zitten geven de deur niet alleen een authentieke look maar laten ook zien dat het een echt stevige deur is. Door het gewicht van het staal gaat de deur heel soepel en daadkrachtig open. De deur wiebelt dus niet heen en weer bij wind of bij het openen en valt altijd goed op zijn plek. Het slanke profiel en toch de stevigheid van staal zie je terug bij zowel onze schuifdeuren, scharnierdeuren als onze taatsdeuren.

Maatwerk
Doordat wij bij Zowmooj de deuren helemaal op maat kunnen maken, is er erg veel mogelijk. Afwijkende maten bijvoorbeeld zijn vaak geen probleem. Wij denken graag met je mee wat er mogelijk is in jouw situatie, voor jouw woning of bedrijfspand. Samen vinden we de perfecte stalen deur(en) voor jou. Heb je een vraag dan horen wij het graag. Je kunt jouw gewenste deur hier ontwerpen en voor het aanvragen van een maatwerk deur kun je hier terecht.

Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op, wij kijken graag met je mee.


Professioneel advies

Met 35 jaar ervaring is Zowmooj dé specialist op het gebied van staal. Wij begeleiden en adviseren u dan ook graag in uw zoektocht naar de perfecte deur. Neem direct contact met ons op!

Contact ons

Bezoek Zowmooj

Een stalen binnendeur is een mooie investering, maar kent verschillende vormen, maten en kleuren. Wilt u graag de mogelijkheden van dichtbij bekijken? Wij ontvangen u graag, op afspraak, in onze showroom!

Bekijk onze showroom