Zowmooj stalen deuren logo
Zakelijk Mijn offertes (0) 0164 745 798
28 januari 2022

Welk type deur past bij mij?

Voor een kwalitatief goede stalen deur ben je bij Zowmooj aan het juiste adres. Er zijn veel mogelijkheden, zowel in de standaard deuren als in de op maat gemaakte deuren. Alle deuren van Zowmooj zijn slank van design met een naadloze afwerking. Geschikt voor ieder interieur, of je nu opzoek bent naar een robuuste eyecatcher of een deur om je chique woning mee af te stylen.

Er is dus heel erg veel mogelijk maar er zijn ook zeker een aantal punten om rekening mee te houden. Iedere deur heeft zijn eigen karakteristiek en op basis van smaak kun je dus een deur kiezen. Wel is voor iedere soort woning en situatie een andere deur beter geschikt. Hieronder zie je een overzicht van de soorten deuren en welke het best zal passen in jouw ruimte.

Taatsdeur

Een deur met een bijzonder effect omdat deze zowel naar binnen als buiten geopend kan worden. De deur wordt gemonteerd in het plafond en de deur, de deur draait zo om zijn verticale as heen. Om deze deur te monteren is dus geen kozijn nodig, daarnaast is deze deur fluisterstil. 

Houdt hier rekening mee:

  • Een taatsdeur heeft een kleine spleet boven en onder, vanwege de scharnieren. Dit laat dus wat meer geluid en tocht door dan een aansluitende deur. 
  • Een taatsdeur kun je niet helemaal openen naar de wand, maximaal 150 graden.
  • Een taatsdeur kan meestal niet geplaatst worden als er op die plek vloerverwarming ligt.
  • Een taatsdeur van staal is relatief  zwaar, dus de muur en het plafond moet dit kunnen houden. Gipswanden in nieuwbouwwoningen zijn hier niet altijd geschikt voor.

Scharnierdeur

Een klassieke deur die je in vrijwel elke woning zult vinden. Door het staal en glas krijgt deze klassieke deur een industriële en chique look. Een scharnierdeur heeft vele voordelen. Zo kun je deze deur afsluiten met een cilinder waardoor je de deur met slot kunt gebruiken. Vaak kun je een stompe deur vervangen door een stalen scharnierdeur, het bestaande kozijn kan hiervoor gebruikt worden. Doordat deze deur volledig afsluit houdt je het meeste geluid en de meeste kou tegen. 

Houdt hier rekening mee:

Schuifdeur

Een stalen schuifdeur is niet alleen een ware eyecatcher in je woning maar heeft ook nog vele praktische voordelen. De deur neemt namelijk amper ruimte in en vormt zo nooit een obstakel in de loop. Dit maakt de deur ook uitermate geschikt voor kleinere ruimtes en het is geen probleem de hele dag de deur open te hebben staan. Het is een hele stille deur en kan ook geleverd worden met soft open en soft close optie. De deur is hierdoor ook heel geschikt voor kinderen, er is amper beknellingsgevaar.

Houdt hier rekening mee:

  • Er is altijd wat ruimte achter de schuifdeur, dus er zal altijd iets van geluid of toch doorheen kunnen. Dit is wel deels op te lossen met een borstelstrip.
  • De schuifdeuren van staal zijn erg zwaar, dus de muur en het plafond moet dit kunnen houden. Gipswanden in nieuwbouwwoningen zijn hier niet altijd geschikt voor.

Hierboven staan de belangrijkste voordelen en punten van aandacht voor de verschillende type deuren. Zo kun je alvast een idee vormen over welke deur het best zal passen bij jouw persoonlijke situatie. Graag kijken wij met je mee, zo kunnen we het beste advies geven dat echt aansluit bij jouw wensen en de mogelijkheden van de ruimte.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Professioneel advies

Met 35 jaar ervaring is Zowmooj dé specialist op het gebied van staal. Wij begeleiden en adviseren u dan ook graag in uw zoektocht naar de perfecte deur. Neem direct contact met ons op!

Contact ons

Bezoek Zowmooj

Een stalen binnendeur is een mooie investering, maar kent verschillende vormen, maten en kleuren. Wilt u graag de mogelijkheden van dichtbij bekijken? Wij ontvangen u graag, op afspraak, in onze showroom!

Bekijk onze showroom