Zowmooj stalen deuren logo
Zakelijk Mijn offertes (0) 0164 745 798

De schuifdeuren van Zowmooj worden kant en klaar bij u thuis afgeleverd. Bent u zelf een uitermate creatieve en handige doe-het zelver, lees dan het onderstaande artikel. Twijfelt u over het zelf monteren van de deur? Dan raden wij aan gebruik te maken van onze montage service.    

Zelf je stalen schuifdeur monteren

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om onze stalen schuifdeuren zelf te monteren. Hoewel wij aanraden dit uit te laten voeren door een vakman is het ook mogelijk om de schuifdeuren zelf te monteren. In drie stappen nemen wij het proces met je door. Wij raden je daarnaast aan bovenstaande video te bekijken.

1. Controleer het bouwkundige gedeelte

Voordat je begint met het monteren van de stalen schuifdeur is het van groot belang een aantal zaken te controleren. Het bouwkundige gedeelte van de deur is namelijk van cruciaal belang. De vloer dient waterpas te zijn, meet dit op diverse plaatsen na. Als dit niet het geval is zal de deur bij het openen op sluiten de vloer raken. Daarnaast dienen de muren en vooral het plafond sterk genoeg te zijn om de stalen schuifdeur te kunnen monteren. De deur is zwaar en hangt volledig aan de rail die in het plafond bevestigd dient te worden.

2. Voorbereidende werkzaamheden

Een goed begin is het halve werk! Wanneer je er zelf voor kiest jouw stalen schuifdeur zelf te monteren, leveren wij altijd afteken mallen bij de scharnierdeur. Gebruik deze in combinatie met een waterpas of laser om fouten te voorkomen. In de bijgeleverde montagehandleiding vind je een aantal handige tips! Zorg er daarnaast voor dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt voordat je begint. Het uitpakken van de schuifdeur dient met grote voorzichtigheid uitgevoerd te worden. Wij hebben de stalen schuifdeur met zorg voor je ingepakt. Het zou jammer zijn wanneer er door het uitpakken beschadigingen ontstaan aan de taatsdeur of de panelen.

3. Het monteren

We zijn nu aangekomen bij het monteren van de schuifdeur. De stalen schuifdeuren van Zowmooj zijn uitgevoerd met een “barnoor” rol geleiding. Dit is relatief eenvoudig te monteren en geeft een stoer uiterlijk. De bijgeleverde ophangset kan op verschillende manieren gebruikt worden. Meer informatie hierover vond je in de bijgevoegde montagehandleiding.

Start met het monteren van de rail en controleer of deze waterpas hangt. Monteer vervolgens de geleider op de vloer. Let op! Controleer eerst of er op deze plek geen leidingen in de vloer zitten. Monteer vervolgens de eindstop op de rails om te voorkomen dat de deur direct van de rail afrolt. Vervolgens kan de deur opgehangen worden in de rail.

Nu de stalen schuifdeur hangt zijn we aangekomen bij de finishing touche: de softclose. Standaard worden er twee “softclose” elementen meegeleverd die ervoor zorgen dat de deur geleidelijk sluit en opent. Om de softclose elementen goed te monteren dient de deur eerst afgetekend te worden. Haal hierna de deur van de rail af. De bijgeleverde schroeven kunnen vervolgens worden aangebracht in de voorgeboorde gaatjes van 3,5 mm, waarna de softclose elementen gemonteerd kunnen worden. Hierna kan de deur weer in de rails opgehangen worden.

Proficiat, je stalen schuifdeur is gemonteerd! Nu kun je met een gerust hart uitroepen: dit is wel Zowmooj!

Deskundig advies

Het monteren van een schuifdeur vraagt om een bepaalde mate van kennis en vakmanschap. Wij raden je daarom altijd aan dit uit te laten voeren door een deskundige partij. Heb je vragen omtrent het montageproces of de stalen schuifdeuren van Zowmooj? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag op weg!

Bekijk onze schuifdeuren

Veelgestelde vragen stalen schuifdeuren

Een stalen schuifdeuren is een mooie investering, maar kent verschillende vormen, maten en benodigdheden. Wij begrijpen als geen ander dat dit tot veel vragen kan leiden. Wij hebben daarom alvast antwoord gegeven op de veel voorkomende vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg!

Stel jouw vraag!

{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “Wat is een stalen schuifdeur?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Stalen schuifdeuren nemen de laatste jaren erg in populariteit toe. Zoals de naam al aangeeft schuift u een stalen schuifdeur eenvoudig in of voor de deuropening. Ideaal wanneer u weinig ruimte wilt gebruiken. Vaak kunt u kiezen uit verschillende montage mogelijkheden, die een andere uitstraling met zich mee brengen. Zo kunt u voor een stoere uitstraling kiezen door de deur met een rails op de muur te bevestigen óf voor een elegante uitstraling door de deur met een inbouwsysteem in de muur te bevestigen.”
}
}, {
“@type”: “Question”,
“name”: “Wat zijn de mogelijkheden van stalen schuifdeuren?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Een passende deur voor elk interieur! Ons standaard assortiment van stalen schuifdeuren bevat verschillende soorten standaard afmetingen, waarvan u het model geheel naar eigen wensen kunt aanpassen. Zo hebben wij diverse glasvlak verdelingen, kleuren en montage opties. Heeft u specifieke wensen die buiten onze standaard collectie vallen? Ook maatwerk is mogelijk! Wij ontwerpen en produceren immers al ruim 35 jaar producten van staal.”
}
}, {
“@type”: “Question”,
“name”: “Kan ik een stalen schuifdeur zelf monteren?”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “Wanneer u over de juiste kennis en handigheid beschikt is het mogelijk de stalen schuifdeur zelf te monteren. Hier kunnen wij natuurlijk niet over oordelen. Echter raden wij u aan om zowel de voorbereiding als de montage te laten uitvoeren door een professional. Wilt u de deur toch liever zelf monteren? Op onze blog vind u een instructievideo die u stapsgewijs begeleid door het proces.”
}
}]
}

Professioneel advies

Met 35 jaar ervaring is Zowmooj dé specialist op het gebied van staal. Wij begeleiden en adviseren u dan ook graag in uw zoektocht naar de perfecte deur. Neem direct contact met ons op!

Contact ons

Bezoek Zowmooj

Een stalen binnendeur is een mooie investering, maar kent verschillende vormen, maten en kleuren. Wilt u graag de mogelijkheden van dichtbij bekijken? Wij ontvangen u graag, op afspraak, in onze showroom!

Bekijk onze showroom